Tehdään hyvää tekemällä

Uutiset  15.12.2023

Finland Events toteutti lauantaina 28. lokakuuta It’s Heavy -hyväntekeväisyyskonsertin Lempäälän Ideaparkin Bläk Boksissa. Tapahtumassa lavalle rummutettiin ainutlaatuinen kokoonpano, Popedan ajajat. Bändi koostui legendaarisen manserock-jättiläisen rumpaleista yli 40-vuotisen matkan varrelta. Hyväntekeväisyyden lahjoituskohteena oli Mielenterveyden keskusliitto, jonka vuoden kulttuuriteema 2023 on hevimusiikki.

Mielenterveyden keskusliiton vuoden 2023 kulttuuriteemana on hevimusiikki. Ystävänpäivän tiedotteessaan keskusliitto kertoo, että tutkimusten mukaan hevimusiikki on kuuntelijoille väylä käsitellä ja kohdata mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä, kuten tunteita ja pelkoja.

It’s Heavy

Lokakuinen It’s Heavy-hyväntekeväisyyskonsertti oli Rescuedrums Rumpumessujen päätapahtuma. Torstaista sunnuntaihin Ideaparkin Keskusaukion vallanneet messut järjesti rumpali Esko ”Espe” Marjamäen Rescuedrums-yritys. Hyväntekeväisyyskonsertin tuottamisesta vastasi tapahtumatoimisto Finland Events ja se järjestettiin yhteistyössä Ideapark Lempäälän kanssa.

Finland Events halusi tehdä hyvää ja osallistua tekemällä, juuri siinä minkä parhaiten taitavat – luoden hienon ja toimivan tapahtuman. Hyväntekeväisyyskonsertti antoi itseään enemmän.

– It’s Heavy -hyväntekeväisyyskonsertti oli osoitus siitä, millä tapaa Finland Events haluaa jatkossakin olla mukana hyväntekeväisyystyössä. Osallistumalla ja tekemällä itse, sen sijaan että lahjoitettaisiin ainoastaan rahaa järjestöille, kertoo tapahtumapäällikkö Marco Äijälä Finland Eventsiltä.

Aja! Koossa kaikki Popedan rumpalit

It’s Heavy -hyväntekeväisyyskonsertti huipentui ennenkokemattomaan elämykseen, kun Popedan kaikki rumpalit aina vuodesta 1977 astuivat lauteille. Popedan ajajat, eli rumpalit Kai Holm, Kari Holm, Arto ”Arska” Rautajoki sekä Lacu Lahtinen rytmittivät kaikkineen yhdeksänhenkisen bändin soittoa, aivan todella, kaikki samaan aikaan. Rumpujen ajovoimaa täydensivät Juha Kinnunen, laulu, Junnu Kinnunen, koskettimet, Mika Lamminsivu ja Antti Rautajoki, kitarat, sekä Mikko Löytty, basso.

Esiintyjäkavalkadi kaikkineen ei ainutlaatuiselle vetonaulalle kalvennut.  Hyväntekeväisyyskonsertissa saatiin keventyä myös Peer Güntin, Transworld Identityn sekä Spiritus Mortisin raskain saundein.

Näkyvyyttä mielenterveydelle

It’s Heavy -hyväntekeväisyyskonsertti kokosi Bläk Boksiin kolmisensataa kuulijaa ja tapahtumaan oli mahdollista ostaa myös tukilippuja. Ensimmäisen kerran järjestetyn konsertin tuotto ei yltänyt euromääräiseen lahjoitukseen. Finland Events ja Ideapark Lempäälä laativat kuitenkin erilliset lahjoitukset Mielenterveyden keskusliitolle. Kiitokseksi tapahtuman mahdollistamisesta keskusliitto palkitsi toimijat It’s Heavy -hyväntekeväisyysdiplomein. Järjestäjätahot ovat erityisen kiitollisia, että saivat olla mukana tekemässä hyvää, tuottaen lähestyttävää näkyvyyttä mielenterveydelle.

Bonuksena tapahtuma-alan ammattilaiset pääsivät testaamaan Ideaparkin upeaa tapahtuma-areena Bläk Boksia. Finland Events kokee, että kokonaisuus oli samalla laadukas avaus hedelmälliselle yhteistyölle.

 

Finland Events toivottaa kaikille hyvää joulua ja tapahtumarikasta tulevaa vuotta!

Yhteystiedot